‘A vunnatella vistuta
Certi voti, cu ‘u sciavichèddu si pigliàviti ‘a vunnatella vistuta, chidda ca non tantu ériti bbona picchì avì lu mazzu amaru e si sinti’ puru ‘a pallina ‘i l’occhiu mmucca; e pi non ‘a jittà certi femmini si pigliavinu ‘u spagu ‘nciratu di stringi a pisciaredda a una a una ‘inda ‘a panza e po’ di passà ‘inda ‘a farina e di fa frije a unu a unu senza ‘i fa a pittarèddi; po’ si mangiavinu caudi caudi. Chiddi ca ristavinu po’, si facìnu a scapìci cu assai menta e a sira doppu sapìnu ancora megliu.
Il novellame vestito.
Certe volte, con la sciabica piccola si pigliava il novellame vestito, quello non tanto saporito perché aveva il culo amaro e si sentiva in bocca pure la pallina dell’occhio; e per non gettarlo certe donne si prendevano il disturbo di stringere i pesciolini ad uno ad uno per la pancia e poi di passarli nella farina e friggerli separatamente per evitare di farli in pastella; poi si mangiavano caldi caldi. La rimanenza poi, si faceva a scapece con tanta menta e la sera successiva erano ancora più buoni.
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